1 av 2
- Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/SCANPIX
2 av 2

Mark Zuckerbergs facebooksida hackad

Inte ens facebookgrundaren kommer undan.


Facebook har flera gånger skärpt säkerheten på sajten efter att olika brister påtalats och bland annat kan användare numera tvingas visa att de är den de utger sig för att vara genom att namnge ett antal ansikten ur ens egna fotoalbum för att kunna logga in.

Men fortfarande finns uppenbarligen luckor.

Tydligare än när facebookgrundaren Mark Zuckerbergs egen officiella fansida nu hackats blir det inte.

Hackaren, som inte lämnade sitt alias eller någon hackergrupps namn efter sig, gick in på Zuckerbergs sida och postade ett meddelande om att Facebook skulle kunna förändras och bli en "social business" med mikrolån som affärsidé.

Närmare 2000 personer han trycka på like-knappen och 438 personer kommenterade inlägget. Flera var positiva till hackerversionen av Zuckerbergs förslag medan andra skrev att det var en omöjlig idé, skriver CNN.

Hur den påstått lynnige och lite tjurige Zuckerberg, själv med omfattande hackerkunskaper, reagerade på intrånget är oklart. Men att det visar på att säkerhetsbristerna fortfarande finns kvar på Facebook är tydligt.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Google byter vd
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.