Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Departement i Kabul omringat

Nyheter | 11/02/2009 08:43

Afghanska soldater i Kabul har omringat en självmordsbombare i ett departement.

Afghanska soldater i Kabul har omringat ett departement där en misstänkt självmordsbombare kan finnas, uppger regeringstjänstemän enligt AFP.

Enligt Reuters källor och vittnen sprängde sig en självmordsbombare inne i en regeringsbyggnad kort efter en eldstrid i närheten av presidentpalatset. En polis sade att några personer hade skadats eller dödats inne i byggnaden.

– Hundratals människor flydde i panik från platsen, uppgav ett vittne.

Skottlossning bröt ut nära presidentpalatset i Afghanistans huvudstad Kabul i morse, rapporterade en företrädare för säkerhetsmyndigheterna.

Enligt källan började skjutandet då afghanska säkerhetsstyrkor jagade en grupp talibanrebeller. Flera personer sades ha skadats.

Det var inte omedelbart klart hur jakten på talibangruppen hängde samman med rapporterna om den dubbla självmordsattacken i norr. Enligt AFP hade talibangerillan i telefonsamtal tagit på sig de båda explosionerna.

En anonym poliskälla sade till AFP att "minst åtta personer måste ha dödats". En AFP-reporter såg minst fyra personer som "föreföll vara döda".

Skrivet av: