Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rysk ilska över barntortyr i USA

- 04/02/2011, 21:18 -
Jessica Beagley straffar pojken med att hälla tabasco i munnen.

Jessica Beagley straffar pojken med att hälla tabasco i munnen.

Faksimil

Mamman sökte hjälp i den populära teveshowen Dr Phil. Där visades hur mamman straffar den 7-årige pojken med tortyrliknande metoder. Nu hotar Ryssland med att ta hem pojken. SE VIDEO.

ANCHORAGE. Under titeln Mommy Confessions tog doktor Phil emot förtvivlade mödrar i sitt populära program. Men hade psykologen vetat vad som väntade efter fallet med Jessica Beagley hade han nog hjälp henne utan kameror på plats.

Misstänks för barnmisshandel

Mamman Jessica skickade in ett klipp som visade hur hon uppfostrar adoptivsonen, som kom från Ryssland till USA som 5-åring.

I klippet hörs hur pojken skriker bakom ett duschdraperi medan mamman sprutar kallt vatten på honom. Tidigare har hon straffat 7-åringen med att hälla tabasco i pojken mun, och tvingat honom svälja.

– Jag skulle definitivt säga att pojken är den största stressen i mitt liv, förklarar Jessica hos doktor Phil, som påpekade att hennes metoder är väl drastiska.

Rysk ilska

När klippet sändes på CBS väckte det avsky och ilska i både USA och Ryssland. Lokal polis i Alaska inledde genast en förundersökning om barnmisshandel. Ryska representanter hotade med att ta tillbaka pojken österut.

– Vad mamman gjorde mot pojken orsakade en enorm våg av ilska i Ryssland, säger Andrey Bondarev vid det ryska konsulatet i Seattle och fortsätter:

– Vi utesluter inte att vi kan insistera på att återlämna pojken till Ryssland. Men just gör vi det inte.

Länderna är just nu inne i slutförhandlingar om ett nytt avtal gällande adoptioner. USA har de senaste åren skakats av flera fall där just ryska pojkar utsatts för misshandel, som i vissa fall lett till döden.

– Flera gånger har vi ifrågasatt USA:s möjlighet att ta emot barn från Ryssland. Därför behöver vi ett avtal där vi reglerar flera saker, förklarar den ryska barnombudsmannen Pavel Astakhov för Fox News.

Mamman nekar

Jessica Beagley har hela tiden nekat till anklagelserna om barnmisshandel. Hennes advokat menar att mamman genuint vill ha hjälp med att uppfostra sonen, därför vågade hon ställa upp i Dr Phil.

Det visar, menar advokaten, på att hon är en omtänksam mamma.

Du ser videon HÄR - varning för mycket obehagliga bilder.