Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SVT: "Han är bara kontaktbar, ingenting annat"

1 av 1

SVT/SCANPIX

Nyheter | 04/02/2011 21:31

Utrikeskorrespondenten Bert Sundström har inte kunnat berätta något om det brutala överfallet.– Han är bara kontaktbar, ingenting annat. Vi har bara säkrat att han förstår vem han är, säger Aktuelltchefen Eva Landahl-Kihlman.

KAIRO. Under torsdagen överfölls och attackerades SVT:s reporter Bert Sundström i revolutionens Egypten. Han hittades vid 21-tiden på ett sjukhus med svåra skador. Han hade då knivskurits flera gånger och drabbats av skallskador.

På fredagskvällen har Bert fortfarande inte kunnat redogöra för vad han utsatts för.

– Vi har inte ställt frågor till honom, vi har bara säkrat att han förstår vem han är. Han är bara kontaktbar, ingenting annat, säger Aktuelltchefen Eva Landahl-Kihlman till Expressen.

Är han talbar?

- Nej, han förstår vem han är. Vi låter honom vara i fred, han är illa däran.

Överfölls utanför hotellet

Bert Sundström attackerades strax efter det att han genomför Rapports lunchsändning. SVT förlorade kontakten med sin reporter klockan 14.10 på torsdagen.

När SVT försökte nå honom på hans mobiltelefon svarade en arabisk man.

– Er man finns hos den egyptiska regeringen, hos militären. Vill ni horungar ha honom, så kom och hämta honom, löd det hotfulla budskapet.