Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Clinton: Droglegalisering omöjlig - knarket för dyrt

1 av 2

Miguel Tovar/AP/Scanpix

2 av 2

SAUL LOEB/AP/Scanpix

Nyheter | 08/02/2011 15:08

USA:s utrikesminister Hillary Clinton avvisar en legalisering av narkotika under ett besök i Mexiko. Anledningen: Droger är för dyra.

WASHINGTON/MEXICO CITY. När utrikesminister Hillary Clinton nyligen besökte Mexiko ställdes hon i en intervju inför den debatt som på senare tid förts allt mer intensivt i Latinamerika - debatten om narkotikalegalisering.

Reportern Denise Maerker, som intervjuade Clinton, i tevekanalen Televisa konstaterade att många menar att kriget mot knark är misslyckat och att såväl drogerna som handeln borde legaliserisas.

Vad är din uppfattning?

– Jag tror inte att det kommer att fungera. Jag menar, jag hör samma debatt. Jag hör det i mitt land. Det kommer förmodligen inte att fungera. Det finns helt enkelt för mycket pengar i det och jag tror inte att - du kan legalisera små mängder för innehav, men de som gör så mycket pengar på att sälja det, de måste stoppas.

Så ska USA hjälpa Mexiko bekämpa knarket: