Måndag 20 Sep
Stockholm

Langare stämmer polisen - skvallrade för grannarna

... heroin och crack.
1 av 2
... heroin och crack. Foto: DEA
2 av 2

Knarklangaren menar att polisen kränkt hans "mänskliga rättigheter" efter att de berättat för grannarna vad han sysselsätter sig med.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Knarklangaren Luke Walsh-Pinnock, 22, tänker stämma polisen för att de "förödmjukat" honom genom att berätta för grannarna att han sitter i fängelse.

Polisen distribuerade ett så kallat mugshot på Walsh-Pinnock - via ett flygblad där polisen hänger ut dömda brottslingar - till 1 500 hushåll. Där berättas att han dömts till fyra års fängelse för att ha sålt crack och heroin.

"Har förödmjukats"

Denna arbetsmetod ingår i polisens så kallade name-and-shame-strategi. Det hävdar 22-åringen bryter mot hans mänskliga rättigheter och nu tänker han stämma polismyndigheten.

– Luke har förödmjukats i sitt grannskap. Det strider mot hans mänskliga rättigheter. Det här ska vi ta till domstol, säger Linda Walsh, en vän till familjen.

– Han är en bra pojke som är snäll mot sin familj, säger hon till The Sun.

Men polisen försvarar sin strategi.

– Vi slår hela tiden till mot förbrytare och ställer dem inför rätta, men ofta vet inte folk i deras närhet vad de har gjort, säger den lokale polischefen Matthew Gardner.

– Det är viktigt att de känner till när brottslingar hamnar i fängelse och att de inte längre kan plåga omgivningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela