Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Langare stämmer polisen - skvallrade för grannarna

... heroin och crack.
1 av 2

... heroin och crack.

DEA

2 av 2

Kilburn Police Department

Nyheter | 14/02/2011 11:23

Knarklangaren menar att polisen kränkt hans "mänskliga rättigheter" efter att de berättat för grannarna vad han sysselsätter sig med.

LONDON. Knarklangaren Luke Walsh-Pinnock, 22, tänker stämma polisen för att de "förödmjukat" honom genom att berätta för grannarna att han sitter i fängelse.

Polisen distribuerade ett så kallat mugshot på Walsh-Pinnock - via ett flygblad där polisen hänger ut dömda brottslingar - till 1 500 hushåll. Där berättas att han dömts till fyra års fängelse för att ha sålt crack och heroin.

"Har förödmjukats"

Denna arbetsmetod ingår i polisens så kallade name-and-shame-strategi. Det hävdar 22-åringen bryter mot hans mänskliga rättigheter och nu tänker han stämma polismyndigheten.

– Luke har förödmjukats i sitt grannskap. Det strider mot hans mänskliga rättigheter. Det här ska vi ta till domstol, säger Linda Walsh, en vän till familjen.

– Han är en bra pojke som är snäll mot sin familj, säger hon till The Sun.

Men polisen försvarar sin strategi.

– Vi slår hela tiden till mot förbrytare och ställer dem inför rätta, men ofta vet inte folk i deras närhet vad de har gjort, säger den lokale polischefen Matthew Gardner.

– Det är viktigt att de känner till när brottslingar hamnar i fängelse och att de inte längre kan plåga omgivningen.