Myndigheterna går hårt åt demonstranterna i landet. 84 döda på tre dagar är facit så här långt.
1 av 2
Myndigheterna går hårt åt demonstranterna i landet. 84 döda på tre dagar är facit så här långt. - Foto: Lefteris Pitarakis/AP/SCANPIX
Muammar Gaddafi har styrt Libyen med järnhand i över 40 år.
2 av 2
Muammar Gaddafi har styrt Libyen med järnhand i över 40 år. - Foto: Jon Black/AP/SCANPIX

84 döda i Libyen - internet stängt

Minst 84 personer har dödats av libyska säkerhetsstyrkor de senaste tre dagarna.


Bara under fredagen sköts 35 personer till döds i staden Benghazi. Totalt har över 80 personer fått sätta livet till de senaste tre dagarna. Det skriver människorättsorganisationen Human Rights Watch i ett pressmeddelande som citerade vittnen och sjukhuspersonal.

– Vi har vädjat till alla läkare i Benghazi att komma till sjukhusen och till alla att ge blod eftersom jag aldrig tidigare sett något liknande, sade en högt uppsatt sjukhuskälla enligt HRW.

Men dödssiffran är en uppskattning. Några officiella siffror finns inte. Myndigheterna, med diktatorn sedan 41 år Muammar Gaddafi i spetsen, har gjort allt för att begränsa möjligheterna att rapportera från området.

Utländska journalister förbjuds inresa till landet och nationella journalister förbjuds resa till visa delar av landet, däribland staden Benghazi.

Även internettrafiken har stängts av och stora delar av mobiltrafiken är spärrad, skriver Al Jazeera som förbjudits att sända från landet.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Kroatisk valsegrare stödjer Ukraina

3 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenković i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien. Det Ukrainavänliga partiet får dock inte egen majoritet och kan få svårt att bilda regering.