Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pedofil släpps efter kastrering

- 04/03/2011, 20:07 -
Francis Phillip Tullier släpps i nästa vecka...
1 av 2

Francis Phillip Tullier släpps i nästa vecka...

Polisen

sedan man avlägsnat hans testiklar.
2 av 2

sedan man avlägsnat hans testiklar.

Polisen

Francis Phillip Tullier har erkänt över 500 sexuella övergrepp på flera unga flickor. Nästa vecka släpps 78-åringen efter det att han låtit kastrera sig.

PORT ALLEN. Francis Phillip Tullier, 78, greps i slutet av 1990-talet misstänkt för hundratals övergrepp på unga flickor i åldrarna sex till tio år. Han dömdes 1999 till sammanlagt 27 års fängelse.

Nästa vecka släpps Tullier på fri fot. I veckan har han nämligen låtit sig kastreras fysisk. Frisläppandet och kastrationen var en del av en förlikning som åklagaren gjorde med Tulliers advokat, Nathan Fisher, under rättegången. 

– Det fanns tillräckligt med bevis att döma honom till tre livstidsstraff. Han skulle inte haft en chans att komma ut ur fängelset annars. Jag vill inte ha kemisk kastrering, jag ville ta bort allt, säger han till The Advocate.

Frisläppandet är kontroversiellt. Under 2010 betecknades Tullier som "sexuellt våldsam" och ett "rovdjur" när det gällde barn. Och på fråga om han var beredd på att avlägsna sina testiklar, svarade han:

– Jag förlorade mitt hus, jag förlorade min fru och nu försöker ni ta min manlighet.