Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Storsångare blir diplomat

Nyheter | 14/02/2009 07:23

Hyllade Charles Aznavour byter karriärspår.

GENVE. Charles Aznavour slog igenom på allvar för länge sedan när han drog på turné med Edith Piaf i Frankrike och USA för många år sedan. Trots att 85-åringen är en av Frankrikes mest hyllade sångare blir det ingen pension. I stället byter han bransch och blir Armeniens ambassadör i Schweiz.

– Det är en stor ära att Armenien föreslår att jag blir deras nya ambassadör, säger Aznavour, som för tillfället bor i Genve, till BBC News.

Aznavour föddes 1924 som Shahnur Aznavourian av armeniska föräldrar i Paris. Kontinuerligt har han under sin artistkarriär haft täta kontakter med släktens gamla hemland. Bland annat har han basat över en stiftelse som samlade in pengar till offren för jordbävningen 1988 som dödade 25 000 människor, rapporterar BBC News.

Han representerar även Armenien i FN:s kulturorganisation Unesco. Aznavour tilldelades armeniskt medborgarskap i december 2008.

Se Aznavour med "Comme ils disent" nedan.

Skrivet av: