Chockförlust för Labour i ny mätning

Storbritanniens premiärminister Gordon Browns Labour-parti minskar med hela sju procentenheter i en ny opinionsmätning.


Storbritanniens premiärminister Gordon Browns Labour-parti minskar med hela sju procentenheter i en ny opinionsmätning.

Regerande Labour får bara 25 procent, enligt undersökningen som publiceras i tidningen Independent on Sunday. Konservativa partiet har ett kraftigt övertag på 16 procentenheter och får i mätningen stöd av 41 procent.

Labour ligger nu också bara tre procentenheter före Liberaldemokraterna, enligt mätningen, som bygger på drygt 1 000 intervjuer och har gjorts av undersökningsföretaget Comres.

Gordon Brown, som måste utlysa val 2010, har haft medvind i opinionsmätningarna en tid. Allmänheten har uppskattat hans och regeringens sätt att hantera den ekonomiska krisen.

En annan mätning, som publiceras i Sunday Times och har utförts av opinionsinstitutet Yougov, antyder heller inte någon störtdykning för Browns Labour-parti. Men även den mätningen ger Konservativa partiet ett stort försprång, tolv procentenheter, och ett sammanlagt stöd på 44 procent av de drygt 1 700 intervjuade.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.