Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chockförlust för Labour i ny mätning

Nyheter | 15/02/2009 07:32

Storbritanniens premiärminister Gordon Browns Labour-parti minskar med hela sju procentenheter i en ny opinionsmätning.

Storbritanniens premiärminister Gordon Browns Labour-parti minskar med hela sju procentenheter i en ny opinionsmätning.

Regerande Labour får bara 25 procent, enligt undersökningen som publiceras i tidningen Independent on Sunday. Konservativa partiet har ett kraftigt övertag på 16 procentenheter och får i mätningen stöd av 41 procent.

Labour ligger nu också bara tre procentenheter före Liberaldemokraterna, enligt mätningen, som bygger på drygt 1 000 intervjuer och har gjorts av undersökningsföretaget Comres.

Gordon Brown, som måste utlysa val 2010, har haft medvind i opinionsmätningarna en tid. Allmänheten har uppskattat hans och regeringens sätt att hantera den ekonomiska krisen.

En annan mätning, som publiceras i Sunday Times och har utförts av opinionsinstitutet Yougov, antyder heller inte någon störtdykning för Browns Labour-parti. Men även den mätningen ger Konservativa partiet ett stort försprång, tolv procentenheter, och ett sammanlagt stöd på 44 procent av de drygt 1 700 intervjuade.

Skrivet av: