Australienpyroman samlade barnporr

Nu ställs Brendan Sokaluk inför rätta.


Australiensisk polis har offentliggjort namnet på den 39-årige man som är misstänkt för att ha anlagt den värsta skogsbranden i Australiens historia. Mannen heter Brendan Sokaluk och arresterades under fredagen.

Polisen har dessutom hittat barnporr i mannens dator. Straffsatsen för det brottet är fem år. På sin profil på MySpace beskriver sig Solaluk som en glad kille.

39-åringen misstänks för att ha anlagt branden i Churchill som dödade 21 människor. Polisen befarar att mannen ska attackeras och ber folk att besinna sig. De klargör att det inte är önskvärt att någon hetsar mot honom.

Bränderna i Australien tog 181 människoliv, gjorde 7 000 hemlösa och totalförstörde ett område på 4 500 kvadratkilometer, skriver Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.