Gärningsmannen hade tidigare varit elev på skolan Tasso Da Silveira som under torsdagen utsattes för 23-åringens massaker.
1 av 4
Gärningsmannen hade tidigare varit elev på skolan Tasso Da Silveira som under torsdagen utsattes för 23-åringens massaker. - Foto: Victor R. Caivano / AP / SCANPIX
2 av 4
- Foto: Victor R. Caivano / AP / SCANPIX
Totalt tio skolelever omkom under torsdagens skolmassaker. Arton elever skadades.
3 av 4
Totalt tio skolelever omkom under torsdagens skolmassaker. Arton elever skadades. - Foto: Victor R. Caivano / AP / SCANPIX
4 av 4
- Foto: Victor R. Caivano / AP / SCANPIX

Skolmördaren Hiv-smittad och desperat

23-åringen hade inga vänner och agerade underligt och mystiskt. Det avslöjar nu gärningsmannens syster.


RIO DE JANEIRO. Det var på torsdagsmorgonen klockan halv nio, lokal tid, som den 23-årige Wellington Menezes de Oliveira rusade in i ett av klassrummen på skolan Tasso Da Silveira, beläget i Rio De Janeiro.

23-åringen hävdade att han skulle hålla föredrag för de 40 elever som fanns i klassrummet.

Men detta skulle snart visa sig vara en lögn. 23-åringen kom till skolan för att döda.

Tolv döda - arton skadade

Väl inne i klassrummet drog Wellington i stället fram två revolvrar som han omedelbart sköt mot de hjälplösa skoleleverna. Till sist vände 23-åringen pistolen mot sitt eget huvud och begick självmord.

Chockade vittnen berättar att de hört närmare trettio skott under massakern innan gärningsmannen valde att ta sitt eget liv.

Han hade då dödat tolv elever och skottskadat ytterligare arton, skriver den brasilianska tevestationen Globonews.

Lämnade ett avskedsbrev

Gärningsmannen har tidigare varit en elev på skolan Tasso Da Silveira. Därför hade myndigheterna inga större svårigheter att hitta 23-åringens hem.

Där hittades ett avskedsbrev som förklarar att Wellington diagnostiserats med den livshotande sjukdomen Hiv.

Uppslukad av islam

En styvsyster till skolmördaren understryker också att 23-åringen under en längre period varit uppslukad av islam och berättar att detta påverkat broderns sociala förbindelser.

– Han hade inga vänner och var mycket underlig och hemlighetsfull, berättar Wellingtons 49-åriga styvsyster Rosaleine.

Isolerad

23-åringen ska den senaste tiden isolerat sig själv allt mer från omvärlden och tillbringat en stor del av sin fritid på internet efter att hans styvmamma gått bort för en tid sedan.

Det är fortfarande okänt hur allvarligt skadade skolskjutarens offer är, rapporterar Globonews.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.