1 av 2
- Foto: Portland Press Herald
2 av 2
- Foto: Marijuana State University

Lär ut cannabisodling - på USA:s marijuanauniversitet

Ray Logan, 56, har odlat gräs mer än halva sitt liv. Nu drar han nytta av sin tidigare illegala hobby - i undervisningssyfte.


PORTLAND. På Marijuna State University i den amerikanska delstaten Maine lär 56-årige Ray Logan ut konsten att odla gräs. Det kan låta märkligt - i och med att cannabis fortfarande är narkotikaklassat och olagligt i USA.

Men medicinsk marijuana är tillåten i allt fler delstater. Och inom "apoteksgräsrörelsen" har professor Logan funnit ett sätt att dra nytta av sina illegala kunskaper på laglig väg.

– Just nu gillar jag att göra det och hjälpa människor att lära sig odla själva, säger han till lokaltidningen The Portland Press Herald.

Ray Logan har odlat cannabis i 30 år i rekreationellt syfte. I början på april kunde han hålla sina första lektioner för vetgiriga blivande gräsapotekare och patienter helt lagligt tack vare Maines liberala lagstiftning kring medicinsk marijuana.

Kursdeltagarna var 15 män och de flesta var patienter.

Polis: "Man kan odla lagligt"

I delstaten får registrerade patienter, vårdgivare och apotek odla och sälja den narkotiska växten i syfte att behandla en rad specificerade sjukdomar.

– Det finns ett jättestort kunskapsbehov och många vet inte hur de ska lära sig, säger han till Portland Press Herald.

Eleverna skriver in sig på en tretimmars workshop och går därifrån som experter på att odla högkvalitativ marijuana i hemmen.

För att undvika sammandrabbningar med de rättsvårdande myndigheterna använder dock Logan basilika i klassrummet när han ska demonstrera odlingstekniker. Och polisen har noterat att kursen finns, men har inte funnit anledning att agera.

Trots att medicinsk marijuana skapar juridiska gråzoner och orsakat hätsk debatt på sina håll tar man det lugnt i Portland.

– Det är absolut möjligt att odla marijuana helt lagligt, konstaterar polisen Gary Rogers.

/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.