Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Libysk kvinna berättar om brutala gängvåldtäkten

Iman al-Obeidi på pressträffen på hotellet 26 mars.
1 av 4

Iman al-Obeidi på pressträffen på hotellet 26 mars.

Jerome Delay/Scanpix

2 av 4

Jerome Delay/Scanpix

Libyska regeringstjänstemän attackerar al-Obeidi.
3 av 4

Libyska regeringstjänstemän attackerar al-Obeidi.

Jerome Delay/Scanpix

Regeringstjänstemännen säger till reportrarna att sluta filma.
4 av 4

Regeringstjänstemännen säger till reportrarna att sluta filma.

Nyheter | 12/04/2011 17:54

Kvinnan våldtogs av 15 soldater som hällde sprit över hennes ansikte och vagina och förde in ett kalashnikovgevär i hennes anus.

TRIPOLI. Iman al-Obeidi, 28, kvinnan som 26 mars stormade in bland internationella journalister på ett hotell i Tripoli och berättade om hur hon gruppvåldtagits av Khadaffis milismän, däribland en kusin till självaste Khadaffi, har nu intervjuats av två kvinnliga journalister från Associated Press och National Public Radio från sitt hem.

Intervjun genomfördes ovanligt nog utan regimens pressövervakare och al-Obeidi berättade detaljerat om våldtäkten. Hon berättar hur hon våldtogs upprepade gånger av 15 soldater som hällde sprit över hennes ansikte och vagina, samt kissade och bajsade på henne. Slutligen förde in ett kalashnikovgevär i hennes anus.

När hon först försökte berätta om våldtäkten för internationella journalister i slutet av mars uppstod tumult då tjänstemän från informationsministeriet attackerade henne handgripligen (se bilder).

Journalisterna som försökte skydda henne attackerades med knytnävsslag och fick sin utrustning förstörd av regeringstjänstemännen.

Al-Obeidi berättade även i intervjun hur hon efteråt hölls inlåst i tre dagar, blev slagen och lämnad liggandes på golvet utan mat eller dryck, skriver New York Post

– Många kommer fram till mig på gatan, ger mig sitt stöd och säger hur de beundrar mitt mod. Taxichaufförer vägrar har vägrat att ta betalt av mig, berättar al-Obeidi.

Al Obeidis taxi stoppades i en väggspärr 24 mars av regimtrogna milismän som tvingade in henne i en bil. Enligt al-Obeidi på grund av att hennes identitetshandlingar visaar att hon är från rebellfästet Benghazi. I bilen fanns en grupp milismän samt en annan kvinna som tillsammans med al-Obeidi tvingades ner på golvet under soldaternas fötter.

De fördes till ett palatsliknande hus där tortyren och våldtäkterna pågick under två dagar. Totalt femton män, tre åt gången, band henne, tog strypgrepp på henne, täckte hennes ansikte under våldtäkten och sparkade på henne när de var färdiga.

Al-Obeidi kände igen ledaren för milismännen som kusin till Khadaffi och son till en minister som hennes syster arbetade för.

Den andra kvinnan hade inte bundits eftersom hon inte hade gjort fysiskt motstånd under våldtäkten och hjälpte vid ett tillfälle al-Obeidi loss från repen. Hon hoppade ut genom fönstren och hotade vakterna vid porten med en metallstång.

När hon väl var utanför portarna sprang hon för sitt liv.

Den libyska regeringen har erkänt al-Obeidi som våldtäktsoffer men påstår att hon är prostituerad och dömd för stöld och oanständighet. Iman al-Obeidi förnekar dessa påstående starkt.