Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter Kalifornien - nu vill Schwarzenegger ta över EU

- 21/04/2011, 21:55 -
The Guvernator, eller Arnold Schwarzenegger.

The Guvernator, eller Arnold Schwarzenegger.

Lionel Cironneau/AP/SCANPIX

Arnold Schwarzenegger är inte färdigt med politiken. Enligt en tidigare medarbetare till filmstjärnan kan han bli  EU:s näste president.

I början av året avgick Arnold Schwarzenegger  som guvenör i Kalifornien efter sju år vid posten. Men världens hårdaste filmstjärna, med filmklassiker som Rovdjuret och Terminator i bagaget, verkar inte riktigt färdig med politiken.

En tidigare medarbetare till Schwarzenegger uppger nu att filmstjärnan har siktet inställt på att bli EU:s president i framtiden.

– I de kommande åren kommer EU vilja ha en mer profilerad president, någon som kan ena Europa, säger Terry Tamminen till Newsweek.

Till fördel för filmstjärnan uppges vara att han har goda politiska kontakter i Europa, dessutom anses det inte vara en nackdel att han följs av paparazzi var han än går - eller att fans välkomnar honom runt om i världen.

– Fransmännen vill inte ha en tysk och tyskarna vill inte ha en italienare. Vad sägs om en europeisk-född person som återvänder från USA?? frågar Terry Tamminen retoriskt uppger det amerikanska magasinet.