Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mordtatueringen avslöjade mördaren.

- 23/04/2011, 17:57 -
Bilden av Garcia som ledde till avslöjandet.

Bilden av Garcia som ledde till avslöjandet.

Tatueringen beskrev mordet i sådan detalj att det ledde till avslöjande och dom.

LOS ANGELES. Kevin Lloyd, mordutredare i Los Angeles County, satt och tittade igenom profilbilder på gängmedlemmar när han fastnade för en särskild. Tatueringen på Anthony Garcias bröst beskrev detaljerat ett olöst mord som gäckat Kevin Lloyd i flera år.

Bilden av Garcia hade tagits i samband med en mindre trafikförseelse.

Garcia tillhör gangstergänget Rivera-13, och målningen på bröstet visar den spritaffär som 2004 var platsen för mordet på då tjugotreårige John Juarez.

Allting stämde, offret var portätterad som en jordnöt ("peanut") vilket är smeknmanet på personer tillhörande rivaliserande gäng, som skjuts ner av en helikopter ("chopper" är Garcias gängnamn). Till och riktningen på offrets fall när han skjuts ner stämmer överens med verkligheten. 

Hela verket pryds med texten "Rivera kills" (Rivera dödar) under Garcias hals. Rivera syftar uppenbarligen på gängnamnet Rivera-13 från stadsdelen Pico Rivera.

Lloyds upptäckt ledde till arresteringen av Anthony Garcia 2008, fyra år efter mordet. Poliser förklädda till gängmedlemmar började tala med tjugofemårige Garcia i häktet och lyckades få denne att tala, skryta om och helt ovetandes erkänna mordet.

Garcia dömdes i veckan för mord, skriver LATimes.