Ryanair stänger incheckningsdiskar

Det irländska flygbolaget Ryanair tar bort incheckningsdiskar och all personal.


Det irländska flygbolaget Ryanair ska ta bort alla incheckningsdiskar och all personal från flygplatserna före årsskiftet för att skära ner på kostnaderna.

– Det enda vi har kvar är en bagageinlämning, allt annat kommer att vara datoriserat, säger företagets chef Michael O'Leary till Daily Telegraph Saturday.

Det bästa vore om bara en av fem lämnade in bagage.

Enligt en talesman för Ryanair bokar 97 procent av kunderna redan sina biljetter på nätet och 75 procent checkar in elektroniskt. Därför anses indragningen av personal på flygplatserna vara nästa logiska steg.

Ryanair har tidigare sagt att 200 jobb ska försvinna. Under tredje kvartalet förra året förlorade flygbolaget 119 miljoner euro på grund av höjda bränslepriser och minskat resande. Men förra veckan räknade Ryanair upp prognosen för helåret till mellan 50 och 80 miljoner euro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.