McDonalds vägra ersätta skottoffer

- 22/02/2009, 07:10 -

"De gör allt i sin makt för att inte betala."

McDonaldsmedarbetaren som räddade en kvinna från ett brutal anfall. Hjälten. Denna rubrik går att läsa i ett antal amerikanska tidingar. Men vad som står under är inte lika heroiskt. Tvärtom.

Historien utspelade sig förra augusti i Arkanskas, USA. McDonaldsmedarbetaren Nigel Haskett upptäckte en man som slog en kvinna i ansiktet i restaurangen. Haskett skyndar sig till kvinnans räddning och lyckas mota bort mannen och slänga ut honom. Sekunderna senare kommer mannen tillbaka med en pistol och skjuter Haskett flera gånger i magen, skriver Arkansas Times.

Dagarna efter grips gärningsmannen. Haskett undergår flera operationer och har fortfarande kvar en bit av en kula i ryggen. Hans sjukvårdskostnader uppgår till cirka två och en halv miljoner kronor. Pengar som McDonalds vägrar att betala. De anser att det inte är en arbetsrelaterad skada. Hasketts advokat berättar för tidningen Daily Kos att McDonalds gör "allt i sin makt för att slippa betala."

En talesman för McDonalds uppger att det står klart och tydligt att medarbetare inte ska spela hjältar och i stället ringa direkt till polisen.

På Youtube gick det tidigare att se säkerhetsvideon från händelsen. Videon är nu borttagen av McDonalds.

Skrivet av: