- Foto: Richard Drew/AP/Scanpix

Han kan frias - "städerskan opålitlig"

Den målsägande hotellstäderskan saknar trovärdighet – nu kan åtalet läggas ner.


IMF

Internationella valutafonden jobbar nära Världsbanken och är formellt ett underorgan till FN, men i praktiken en självständig institution. En kritik som ofta framförs är att cheferna för IMF alltid är före detta europeiska finansministrar - därmed ses de som representanter för ägarkapitalet och inte folket.

Den förre IMF-chefen Dominique Strauss Kahn anklagas för att ha utsatt en hotellstäderska för sexuella övergrepp. Nu uppger källor till New York Times att åklagarna inte litar på städerskan. Hon ska upprepade gånger ha ljugit för utredarna och anses, enligt New York Times, inte längre vara trovärdig.

Åklagarna och advokaterna i fallet ska ha träffats under gårdagen för att avskriva alla brottsmisstankar mot Strauss-Kahn och lägga ner åtalet.

Innan Kahn anklagades fär övergreppen var han en stark kandidat till att bli Frankrikes näste president. Han har hela tiden nekat till anklagelserna.

/
/
/
/
/
/
/
USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förändringen på Leos lekland – så påverkas kunderna

Handelsbankens uppmaning till kunderna: ”Rädda pengarna”

Efter att flera olika myndigheter och banker varnat för bedrägeriförsök har turen nu hamnat hos Handelsbanken. I ett utskick uppmanar banken sina kunder att ”rädda pengarna”.

Vapiano förbjöds servera alhokol – hade Kronofogdskulder av betydande belopp

I december 2023 förbjöds en Vapianorestaurang servera alkohol, då de bröt mot alkohollagen och hade Kronofogdskulder av betydande belopp. Nu har beslutet omprövats i Förvaltningsrätten.

Tomelilla: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Rv11, Tomelilla. Kollision mellan buss och personbil.", skriver polisen på sin hemsida.

FN vill ha direktlinje till Israels styrkor

FN vill ha en direktlinje till de israeliska styrkorna i Gaza för att kunna leverera nödhjälp säkert och effektivt.

Polis sköt flicka med elpistol på Sis-hem

1 timme sedan
En 13-årig flicka som är placerad på ett Sis-hem utanför Linköping sköts med elpistol i samband med ett polisingripande på torsdagen, rapporterar Corren.