Secret Service bevakar varje steg som presidenten tar.
1 av 2
Secret Service bevakar varje steg som presidenten tar. - Foto: Joseph Kaczmarek/Ap/Scanpix
Magnus Ranstorp är imponerad av Secret Service.
2 av 2
Magnus Ranstorp är imponerad av Secret Service. - Foto: Victor Lundberg / SCANPIX

Video: Enorm säkerhet kring Obama

Stort säkerhetspådrag när USA:s president Barack Obama anländer med helikopter i New York. Se det galna videoklippet i artikeln.


Fler videoklipp med Obamas bilkonvoj

Här åker Barack Obama genom New York samma dag den 6 april.

På det här videoklippet har en privatperson filmat presidentens genomfart i New York.

Presidenten använder sig ofta av två likadana bilar så att de ska bli svårare att veta vilken han åker i. Här åker han i Washington.

NEW YORK. Att säkerhetsstyrkan kring den amerikanska presidenten Barack Obama skulle vara stor kunde nog de flesta ana och spekulera i på förhand. Men att den amerikanska säkerhetstjänsten - Secret Service - använder sig av fyra helikoptrar, flertalet bilar, New Yorks egna poliskår och chockerande många vakter för att skydda presidenten vid hans ankomst till New York får inte bara amatörfilmaren att reagera.

– Jag har sett hans konvoj i Washington. Den är enorm och man kan knappt tro att det är sant, säger Magnus Ranstorp terrorexpert på Försvarshögskolan, till Nyheter24.

Barack Obama är utan tvekan världens mest bevakade person. Hans resor planeras månader i förväg för att Secret Service ska kunna skydda presidenten på bästa sätt. På den privata amatörfilmen som nu sprids på Youtube får man se Obama flyga in över New York med helikopter och efter att han har landat syns han i fem sekunder när han går mellan helikoptern och bilen.

Finns det en möjlighet att någon skulle kunna skjuta Obama?

– Teoretiskt sätt finns det alltid möjlighet. Det man inte ser på videon är att de säkerligen har prickskyttar på taken som redan har observerat den här personen,säger Magnus Ranstorp och fortsätter.

– Det handlar om att det varierar de här rutterna. Det ska extremt mycket till om man ska klara av en sådan operation.

Se videoklippet med Barack Obama här:

/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!