Stort stöd för Obamas politik

75 procent ser positivt på de kommande åren med Obama.


President Barack Obama verkar ha stora delar av det amerikanska folket med sig i sina försök att återuppliva ekonomin och arbeta över partigränserna. Det går att utläsa av två opinionsundersökningar som publicerades på måndagen.

I en mätning för Washington Post och ABC News fick hans arbete godkänt av 68 procent. 64 procent ställde sig bakom det ekonomiska stimulanspaketet på 787 miljarder dollar och lika många stöder hans förslag för att förhindra utmätning av fastigheter.

Enligt en mätning för New York Times och CBS News så tycker 63 procent att Obama gör ett bra jobb. Över 75 procent ser optimistiskt på de kommande fyra åren med honom som president.

Båda mätningarna visade stort stöd för den nye presidentens ambitioner att samarbeta över partigränserna och överbrygga klyftorna mellan republikaner och demokrater.

Mätningarna publicerades dagen före Obamas första tal till den samlade kongressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.