Google ökar omsättningen med 32% - på tre månader

Sökmotorns vd, Larry Page, utlovar en stark ekonomisk tillväxt även framöver.


Googles historia

Grundarna Sergey Brin och Larry Page var endast 25 år gamla när de startade sökmotorn som skulle komma att förändra Internet.

Det fanns visserligen andra sökmotorer när Google lanserades, exempelvis Altavista, men de äldre sökmotorerna saknade något.

Google satsade i stället på en ren, enkel design med ett snabbt gränssnitt. Detta kombinerat med att man erbjöd rättstavningen, som saknades hos konkurrenterna, gjorde att den nya sökmodulens popularitet växte världen över.

I dag är Google världens mest använda sökmotor. Sökhjälpen har en stark konsumentkrets i Sverige, där cirka 90% av internetsökningarna sker via Google. I USA uppgår den siffran enbart till 65%.

Det finns också mycket mer som ingår i Googlekoncernen. Bland annat köpte företaget upp videosajten Youtube i oktober 2006.

Termen "Googla" (reds. anm. söka på Google) tillades i svenska Språkrådets ordlista. Termen används världen över.

Källa: Wikipedia

INTERNET. Under 2011:s andra kvartal ökade Googles omsättning med den rekordstora siffran 9,03 miljarder dollar. En ökning som motsvarar en ökning på 32 procent.

Enligt sökmotorsinstitutionen själva beror detta på antalet annonsklick de senaste tre månaderna har ökat med 18 procent.

- Vi hade ett enastående kvartal, säger Googlechefen, Larry Page, enligt IDG.

Efter att utgifter och säljprovisioner har betalts ut återstår en summa på 6,92 miljarder dollar. Nettointäkterna hamnade på 2,51 miljarder dollar, vilket är en höjning från 1,84 miljarder dollar från samma tidsperiod föregående år.

Det finns ännu inga prognoser inför nästkommande kvartal, men Page hävdar att allmänheten kan förbereda sig på en stark tillväxt på samtliga områden i framtiden.

Google har 28 768 heltidsanställda världen över och cirka 39,1 miljarder dollar i kontanter, skriver IDG.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/
/
/
VD
/