Den lokala polisen jagar två svenskar misstänkta för mordet.
Den lokala polisen jagar två svenskar misstänkta för mordet. - Foto: David Longstreath/Ap/Scanpix

Två svenskar har erkänt svenskmord i Thailand

UPPDATERAD. Två svenskar är gripna och har erkänt knivmordet på 25-åringen.– Det vi kan säga är att männen är från Stockholmsområdet, säger Jan Janonius, på Utrikesdepartementets presstjänst.


PHUKET. Den thailändska polisen utreder just nu mordet på en 25-årig svensk man som knivskars till döds vid 21-tiden på måndagen lokal tid.

Polisen i Phuket letar just nu efter två svenskar som misstänks ligga bakom det brutala knivmordet. Enligt polisen har den huvudmisstänkte svensken, en 26-årig man, kopplingar till offret och de ska ha arbetat med varandra.

– Polisen misstänker att han är mördad och hans anhöriga är underrättade. Enligt uppgifter ska mannen ha knivskurits till döds utanför sitt hem i Phuket, Säger Jan Janonius, vid Utrikesdepartementets presstjänst, till Nyheter24.

Mordet inträffade när 25-åringen återvände till sin bostad vid niotiden på kvällen. Polisen uppger att 25-åring ska ha stapplat fram till husvakten samtidigt som han höll för sin hals och bad om hjälp, skriver Phuket News.

– Thailändsk polis har uppgett att de har två misstänkta svenskar för mordet. Vi har ingen uppgift på hur gamla det är, säger Jan Janonius, till Nyheter24.

Men händelsen omgärdas av motstridiga uppgifter. Enligt thailändska medier ska ett lokalt gäng på tolv personer ska ha väntat i ett bakhåll på mannen. Grannarna ska ha sett de misstänkta fly från bostadskomplexet genom ett hål i staketet.

Polisen grep senare de två misstänkta svenskarna och de har erkänt mordet på den 25-årige svensken.

– Det vi kan säga är att männen är från Stockholmsområdet. De har erkänt brottet enligt Thailändsk polis, säger Jan Janonius, till Nyheter24.

Om de gripna svenskarna vill ha hjälp, kommer konsulatet se till att de får en offentlig försvarare. Enligt UD kommer även någon från den svenska ambassaden att vara med vid rättegången och se till så att den går rätt till.

– Det vi kan säga är att de bodde nere i Phuket. Straffskalan i ett sådant här ärende är från 20 år upp till livstid och det som är aktuellt i thailändsk lagstiftning är att en tredjedel av straffet ska vara avtjänat innan de kan flyttas till Sverige, säger Jan Janonius.

Enligt Utrikesdepartementet är den mördade 25-åringen från Göteborgsområdet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

1 timme sedan
Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

1 timme sedan
En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.