- Foto: Mario Vazquez de la Torre/AP/Scanpix

Knarkbaron gripen - misstänks för 600 mord

Oscar Garcia Montoya har gripits av mexikansk polis.


Mexikos knarkexport

USA:s utrikesdepartement uppskattar att 90% av allt kokain som förs in i USA passerar Mexiko; Colombia är den huvudsakliga kokainproducenten. Man uppskattar även att den totala förtjänsten av illegala droger sträcker sig från 13,6 till 48,4 miljarder amerikanska dollar årligen.

Mexikanska drogsmugglare smugglar i allt högre utsträckning tillbaka pengar till Mexiko inuti person- och lastbilar, vilket antagligen beror på att amerikanska myndigheter har större kontroll över elektroniska pengaöverföringar.

Källa: Wikipedia.

MEXICO CITY. Det blodiga mexikanska knarkkriget fortsätter i Mexiko. Nu har dock ytterligare en av de värsta knarkbaronerna gripits.

Oscar Garcia Montoya, ledare för Mano con Ojos-gänget, misstänks ha varit med och mördat minst 300 personer och utöver det beordrat ytterligare 300 mord. Hans knarkkartell har också gjort sig kända för att halshugga sina offer och sedan placera huvudet på gatan.

Montoya uppges ha erkänt inblandning i samtliga de 600 mord han misstänks för, uppger International Business Times.

Sedan 2006, då Mexikos president Felipe Calderon förklarade krig mot knarket och narkotikahandlarna, har över 40 000 människor fått sätta livet till i våld relaterat till knark.

Nyligen greps också José Antonio Acosta Hernandez, ledare för La Linea-kartellen. Acosta har erkänt att han gett order om minst 1 500 mord.

Montoya visas upp för pressen:

/
/
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.