Olmert varnar Iran

Högt tonläge mellan Israel och Iran efter iranskt besked om fortsatt urananrikning.


Israels avgående premiärminister Ehud Olmert varnar Iran efter att landet meddelat att de fortsätter med sin anrikning av uran, rapporterar TV-kanalen Al Arabiya.

- Vi är ett mycket starkt land och har en militär kapacitet som är svår att föreställa sig, sa Ehud Olmert i israelisk radio.

Premiärministern nämnde aldrig Iran i sitt uttalande, men enligt Al Arabiya, var det inte svårt att förstå vad Olmert syftade på.

Det var på onsdagen som Iran tillkännagav att landet planerar att under en femårsperiod öka takten i urananrikningen. I förra veckan meddelade däremot FN:s atomenergiorgan, IAEA, att Iran har dragit ner på takten i anrikningen.

Såväl Israel som USA anser att Irans kärnvapenprogram är ett hot mot en varaktig fred i regionen. Iran har hela tiden hävdat att landet bara har fredliga avsikter med sitt kärnvapenprogram.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.