Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Breivik festade på kändisklubb natten innan terrorn

- 19/08/2011, 12:05 -
Breivik drack drinkar natten innan han dödade 77 personer.

Breivik drack drinkar natten innan han dödade 77 personer.

Jon-Are Berg-Jacobsen / AP / SCANPIX

Natten innan Anders Behring Breivik dödade 77 personer drack han drinkar tillsammans med Oslos elit.

OSLO. På kändisklubben samlas Oslos finanselit och kändisar för att festa. Så gjorde även Anders Behring Breivik natten innan terrorn i Oslo och på Utøya. Enligt vittnen till den norska tidningen Dagbladet köpte Breivik en Bacardi Razz med en limeskiva.

– Han var här men jag vet inte om han hade fler med sig, säger en bartender som serverade Breivik.

Drinken som Breivik köpte beskrivs som en relativt svag och söt hallondrink. Och enligt manifestet så gillar Breivik just söta drinkar där Absolut Vodka med Red Bull är favoriten. En kartläggning av Breiviks mönster visar att han ska ha tagit bilen in till Oslo vid 23-tiden på kvällen.

- Det är alltid fullsatt på torsdagar, så jag så vet inte vem han var med, säger bartendern som betjänade Breivik.

Bartendern jobbar i baren till restaurangen Palace Grill. En av Norges mest kända och bästa krogar. Breivik ska ha betalat kontant för drinken som kostade 93 norska kronor och sedan dricksat sju kronor.

– Då jag såg en bild på honom på nyheterna dagen efter kastade jag de sju kronorna i sopparna. Jag vill inte ha Breiviks pengar, säger bartendern.