Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu gör Wikileaks tusentals nya publiceringar

- 24/08/2011, 09:22 -

Matt Dunham/AP/Scanpix

Och Domscheit-Berg förnekar att han raderat värdefulla dokument.

På tisdagen kunde Nyheter24 berätta att Wikileaksavhopparen Daniel Domscheit-Berg, som ligger i konflikt med grundaren Julian Assange, ska ha raderat ett stort antal dokument som Wikileaks tänkt publicera, något som skulle förklara varför det varit så begränsad aktivitet från Wikileaks den senaste tiden.

Men nu utlovar Wikileaks plötsligt att på onsdagen publicera 5523 nya telegram i den hemliga diplomatkorrespondens som kommit från Wikileaks i en strid ström under våren.

Samtidigt passar också Daniel Domscheit-Berg på att förneka att han ska ha raderat några viktiga dokument.

Julian Assange "var medveten om strykningarna och hade sorterat ut allt han ansåg viktigt nog. Det är inte som att vi inte pratade med varandra, han kände till strykningarna. Men nu påstår han allt möjligt som inte stämmer." skriver Domscheit-Berg i ett mail till Wired.

Han redogör där också tydligare för vilka dokument som raderades.

Vad som framkommer av Wikileaks 5523 nya telegrampubliceringar återstår att se - frågan är huruvida det rör sig om politiskt sprängstoff eller om det enbart är ett sätt för Wikileaks att visa fortsatt aktivitet.

Uppdaterat: Nu har Wikileaks börjat publicera det hemliga materialet. Läs mer här.