Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya robotangrepp i Pakistan

- 01/03/2009, 17:22 -

Minst åtta personer dödades i dag i två robotangrepp mot en talibanbas.

Minst åtta personer dödades på söndagen i två robotangrepp mot en av talibanernas baser i det halvautonoma pakistanska klanområdet Södra Waziristan. Enligt lokala källor var de dödade lokala talibaner, araber och uzbeker.

Robotarna som skjuts mot de talibaner och andra extrema grupper som håller till längs afghanska gränsen avfyras i regel från förarlösa plan som styrs av antingen CIA eller de amerikanska trupperna i Afghanistan.

USA brukar varken bekräfta eller förneka att ett robotangrepp utförts, och USA:s försvarschef Mike Mullen följde samma linje på söndagen. Han vägrade uttala sig om specifika fall men framhöll att motståndsgrupperna i området är ett problem.

Anläggningen som angreps hade flera underjordiska bunkrar och tros tillhöra talibanledaren Baitullah Mehsud. Han har pekats ut som centralfigur i den pakistanska talibanrörelsen och misstänks för mordet på Benazir Bhutto.

Skrivet av: