Abir Al-Sahlani menar att många utvisade irakier löper en stor risk när återvänder.
Abir Al-Sahlani menar att många utvisade irakier löper en stor risk när återvänder. - Foto: Alexander von Sydow / SCANPIX

Sverige hotar att stryka alla avtal med Irak

Sverige har hotat Irak med att säga upp alla avtal mellan länderna om inte Irak fortsätter att ta emot tvångsutvisade flyktingar.


Centerpartisten Abir Al-Sahlani skriver idag på sin twitter att Sverige har hotat Irak med att säga upp alla avtal mellan länderna om Irak slutar att ta emot tvångsutvisade flyktingar.

- Den irakiska migrationsministern har under ett samtal med den svenska ambassadören sagt att han vill se över hur många flyktingar Irak tar in från Sverige. Som svar på detta har ambassadören hotat med att säga upp alla avtal med Irak, säger Abir Al-Sahlani till Nyheter24.

Som en reaktion på detta samtal har den irakiska migrationsministern under en konferens sagt att Irak inte kommer att ta in fler tvångsutvisade flyktingar.

- Man anser att flyktingarna behandlas ovärdigt. Många irakier utvisas från länder som England och Holland till Sverige. Därefter utvisas de från Sverige till Irak, säger Abir Al-Sahlani.

- Jag har fått höra att det går ett plan med flyktingar var tredje vecka från Sverige till Irak. Många av flyktingar löper en stor risk när blir utvisade.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.