Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverige hotar att stryka alla avtal med Irak

- 09/12/2011, 20:57 -
Abir Al-Sahlani menar att många utvisade irakier löper en stor risk när återvänder.

Abir Al-Sahlani menar att många utvisade irakier löper en stor risk när återvänder.

Alexander von Sydow / SCANPIX

Sverige har hotat Irak med att säga upp alla avtal mellan länderna om inte Irak fortsätter att ta emot tvångsutvisade flyktingar.

Centerpartisten Abir Al-Sahlani skriver idag på sin twitter att Sverige har hotat Irak med att säga upp alla avtal mellan länderna om Irak slutar att ta emot tvångsutvisade flyktingar.

- Den irakiska migrationsministern har under ett samtal med den svenska ambassadören sagt att han vill se över hur många flyktingar Irak tar in från Sverige. Som svar på detta har ambassadören hotat med att säga upp alla avtal med Irak, säger Abir Al-Sahlani till Nyheter24.

Som en reaktion på detta samtal har den irakiska migrationsministern under en konferens sagt att Irak inte kommer att ta in fler tvångsutvisade flyktingar.

- Man anser att flyktingarna behandlas ovärdigt. Många irakier utvisas från länder som England och Holland till Sverige. Därefter utvisas de från Sverige till Irak, säger Abir Al-Sahlani.

- Jag har fått höra att det går ett plan med flyktingar var tredje vecka från Sverige till Irak. Många av flyktingar löper en stor risk när blir utvisade.