Rick Perry menar att soldaterna begick ett "disciplinbrott", inte en kriminell handling.
Rick Perry menar att soldaterna begick ett "disciplinbrott", inte en kriminell handling. - Foto: Stephen Morton/AP/Scanpix

Perry försvarar kissandet på lik: "Ett pojkstreck"

"Att kalla det en kriminell handling är överdrivet", säger republikanen Rick Perry.


Perrys tidigare snedsteg

Abortfrågan

– Stoppa aborträtten för våldtagna kvinnor.

Rick Perry har alltid varit skeptisk till aborter. Men under nyårshelgen skärpte han sin syn ytterligare efter att ha sett antiabortfilmen "The Gift of Life".
Han konstaterade dock att abort ändå kan vara tillåtet i de fall då kvinnan riskerar att dö om en abort inte genomförs.

Glömde röståldern

Under ett tal på Saint Anselm College trodde Perry att röståldern i USA är 21 år. Han bad de som fyllt 21 att ge honom sitt stöd och de som ännu inte fyllt att "jobba hårt". Vad han verkar ha glömt är att röståldern i USA är 18 år.

Ifrågasatte evolutionsteorin

– Det är en teori, det finns hål i den, sade Rick Perry under ett tal i New Hampshire i oktober.

Videon som visar hur fyra marinkårssoldater kissar på lik och skrattar har upprört människor över hela världen. Men under söndagen försvarades soldaterna av republikanske presidentkandidaten Rick Perry. Han kallade incidenten "ett misstag".

– Uppenbarligen kommer 18- och 19-åriga ungdomar begå misstag allt för ofta, och det är vad som hänt här, sa han i en intervju under söndagen, skriver New York Post.

Efter videon har flera amerikanska ledare fördömt soldaternas handling och krävt att de åtalas. Rick Perry hävdar dock att det skulle sända ut ett "riktigt dålig budskap" om Obama-administrationen beslutar att åtala soldaterna. Perry menar att det inte rör sig om någon kriminell handling, utan ett "disciplinbrott" eller ett pojkstreck.

– Det som verkligen upprör mig är den här överdrivna retoriken från administrationen och deras förakt för militären. Visst begick de ett misstag och de ska bli straffade. Men att se det som en kriminell handling, det är ett riktigt dåligt budskap, fortsatte Perry.

/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

1 timme sedan
Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.