Prins Charles fastställer domedagen

Om 100 månader är det kört i kriget mot den globala uppvärmningen.


Det är bråttom. Prins Charles förbereder sig för att släppa nyhetsbomben att mänskligheten endast har 100 månader på sig att agera mot den globala uppvärmningen innan den blir bestående.

Charles väntas komma med det alarmerande budskapet vid ett tal inför företagsledare i Rio de Janeiro i Brasilien under nästa vecka. Under tisdagens tal kommer han att uppmana affärsvärlden att gå med i kampen mot den globala uppvärmningen, rapporterar Sky News.

Han är på besök i landet som en del av en tiodagarsresa i Sydamerika tillsammans med frun Camilla Mountbatten-Windsor, hertiginna av Cornwall.

Prinsen är märkbart intresserad av miljöfrågor, och har drivit på klimatfrågan under en längre tid. Bland annat tillsatte han en regnskogsgrupp under 2007 för att komma på sätt att rädda regnskogen.

– Charles och Camilla passade på att besöka Galapagosöarna för att fira att det var 200 år sedan Charles Darwin föddes, säger en talesperson för prinsen till Sky News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mordmisstänkt 16-åring ska undersökas

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Man och kvinna hittade döda i Gävle – utreds som mord

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.