Drottningen förrådd för 12 000

Bristande säkerhet vid det brittiska hovet.


Ännu ett fall av bristande säkerhet vid det brittiska hovet har avslöjats. En chaufför släppte in två journalister i Buckingham Palace och tillät en av dem att sitta i drottning Elizabeths Bentley.

Journalisterna låtsades vara välbärgade affärsmän från Mellanöstern och betalade chauffören tusen pund, närmare 12 000 kronor, för nöjet, skriver deras uppdragsgivare, tidningen News of the World.

"Vi ser allvarligt på alla säkerhetsfrågor och kommer att undersöka beskyllningarna", sade hovet i ett uttalande.

Även polisen oroades av uppgifterna och sade i ett uttalande att man samråder med hovet om säkerhetsarrangemangen för personalen.

Det är inte första gången wallraffande journalister avslöjar säkerhetsbrister vid det brittiska hovet. En reporter från Daily Mirror fick 2003 jobb som uppassare med hjälp av falska referenser och fick tillgång till både drottningens frukostbord och det sovrum där dåvarande amerikanske presidenten George W Bush och hans hustru skulle bo under ett nära förestående besök. Samma år kunde en komiker utklädd till Usama bin Ladin ta sig in på prins Williams 21-årskalas på slottet Windsor.

Året därpå sade två journalister från tidningen Sun att de lyckats smuggla in en låtsasbomb på Windsor dagarna före bröllopet mellan kronprins Charles och Camilla.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Polisen i Luleå rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Storheden, kvinna stoppad efter misstänkt ringa stöld i butik", skriver polisen på sin hemsida.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

1 timme sedan
En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.