Se prins Harrys vulgära rasistutbrott

England i neuros efter att prins Harry mobbat drottningen och dragit skam över sitt land.


Storbritannien är i total chock. Prins Harry, 24, har dragit skam över sitt land efter att ha mobbat sin drottning och uttalat sig rasistiskt om araber och pakistanier. Brittiska News of the World har kommit över videon med prinsen, som nu riskerar att öka spänningarna mellan muslimska grupper i landet.

Prins Harry, som är nummer tre i den brittiska tronföljden, fällde de rasistiska kommentarerna under sin militärtjänstgöring för två år sedan. Sedan dess har materialet, som filmats av andra soldater och prinsen själv, varit hemligt bland annat på Cypern, som Nyheter24 tidigare har rapporterat om.

I en av scenerna mobbar han sin farmor, drottning Elizabeth, när han låtsas prata med henne i telefon. Armévännerna svarar med att skratta högljutt åt hans infall.

– Skicka mina hälsningar till dvärghundarna. Jag måste gå, måste gå nu, hej då. Gud välsigne dig, säger prins Harry.

I en annan scen skämtar prinsen om färgen på sitt könshår med en soldat samtidigt som han ger order.

Kungahuset har tagit prinsen i upptuktelse, och tvingades att under lördagen gå ut och be om ursäkt inför hela brittiska folket för prinsens uppförande. I uttalandet sas att "prins Harry förstår till fullo hur kränkande uttalandena kan upplevas och är extremt ledsen om någon har tagit anstöt av det han har sagt", enligt BBC News.

Det brittiska försvarsdepartementet har tagit avstånd ifrån sin soldats utsvävningar.

– Den här typen av språk är inte acceptabelt i en modern försvarsmakt, säger en talesman vid brittiska försvarsdepartementet, enligt News of the World.

Nu gör politiska bedömare att prinsens rasistutbrott kan öka spänningarna mellan muslimska grupper i landet, som inte varit särskilt positiva till hans deltagande i strider i Afghanistan.

Prins Harry har tidigare också hetsat britterna genom att gå till en maskerad iförd en militäruniform med hakkors runt ena armen. Även då tvingades kungahuset be om ursäkt för hans beteende. Pappa prins Charles hotade då med att skicka Harry till Auschwitz för att lära sig mer om andra världskriget.

Se prins Harrys rasistvideo nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.