Måndag 2 Aug
Stockholm

Anonymous avlyssnar samtal mellan FBI och Scotland Yard

Under lördagen attackerade Anonymous regeringens hemsida.
1 av 2
Under lördagen attackerade Anonymous regeringens hemsida. Foto:
Samtalet mellan poliserna publicerades på Youtube i fredags.
2 av 2
Samtalet mellan poliserna publicerades på Youtube i fredags. Foto: FAKSIMIL Youtube

Anonoymous har slagit till igen. Den här gången har hackergruppen stulit en inspelning mellan FBI och Scotland Yard där de diskuterar åtgärder mot hackare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Samtalet mellan FBI och Scotland Yard

Anonymous ska ha fått tag på samtalet genom ett mejl mellan polismyndigheterna. Först pratar poliserna med en skämtsam ton om väder och vind. Efter ett tag kommer de in på vilka åtgärder de ska ta mot olika hackare. Flera personer omnämns i samtalet och poliserna planerar hur de ska gå tillväga med gripanden. Den engelska polisen vill fördröja arresteringar medan FBI genomför sina undersökningar. Poliserna pratar bland annat om en 15-åring som påstår sig ha attackerat spelsajten Steam förra året. Han ska ha stulit kreditinformation från tusentals användare.

- Han är 15 år och har i princip gjort det här för att få uppmärksamhet, säger den engelska polismannen.

I inspelningen nämns hackarnas pseudonymer men deras riktiga namn är censurerade.

INTERNET. Den internationella hackergruppen Anonymous hånar FBI och den engelska polisen. I fredags publicerade man en video på Youtube med ett samtal mellan representanter från FBI och Scotland Yard. Under samtalet diskuterar poliserna olika åtgärder mot hackare. De pratar bland annat om hur de har spårat personer i Anonymous, samt vilka datum de planerar att arrestera hackarna. De redogör även för vilka bevis de har.

Båda polismyndigheter har bekräftat läckan och meddelar att de utreder händelsen. På ett twitterkonto länkat till Anonymous stod att läsa: "FBI lär undra hur vi hela tiden är kapabla att läsa deras interna kommunikation".

- Informationen var avsedd enbart för polismyndigheter och har erhållits illegalt. Vi har inlett en utredning för att identifiera och gripa de ansvariga, meddelar FBI, skriver BBC.

Många attacker

Anonymous har den senaste tiden stått för en rad attacker. Framför allt har man riktat in sig på regeringar. I januari attackerades flera amerikanska myndighetssidor efter en samordnad attack. För bara några dagar sen gick hackergruppen till attack mot den irländska regeringen.

Under lördagen kom turen till Sverige. Vid lunchtid gick Anonymous till attack mot den svenska regeringens hemsida. Attacken genomfördes i samband med demonstrationerna mot Acta.

Hackergruppen tros ha fått tag på inspelningen som en ljudfil genom ett mejl. Många menar att den offentliggjorda inspelningen är ytterst pinsam för cyberpoliserna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela