Tisdag 11 Maj
Stockholm

En av fem kan slå sin fru

"Det är acceptabelt om hon bär sexiga kläder offentligt, eller gnäller".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En ny undersökning i England visar att en av fem vuxna anser det okej att slå sin fru eller flickvän. De menar att det är acceptabelt om hon så bara bär sexiga kläder offentligt.

Fjorton procent tycker det är rättfärdigat att killar slår sina partners om de "tjatar och gnäller". Och hela tio procent menar att det är okej att slå sin älskade om hon flirtar med en annan man.

De oroväckande resultaten framkommer i en regeringsstudie om misshandel i hemmet – där både män och kvinnor blivit tillfrågade – som publicerats i dag, skriver The Sun.

Ännu mer uppseendeväckande är att hela hälften av de tillfrågade anser att en kvinna är åtminstone delvis ansvarig om hon blir våldtagen om hon inte fullt ut säger "nej". En tredjedel menar att hon är delvis ansvarig om hon är berusad.

Och en fjärdedel av de tillfrågade tycker att kvinnan får ta del av skulden om hon klär sig för utmanande.

Storbritanniens inrikesminister Jacqui Smith är chockerad över resultaten, som kommer samtidigt som hon avslöjar en banbrytande satsning för att stoppa våldet mot kvinnor.

Bland annat kommer ett register över tidigare våldsamma män sättas upp av polisen, för att kunna varna kvinnor som träffar män med ett våldsamt förflutet.

– Våld mot kvinnor och flickor är oaccetabelt. Vi har redan gjort framsteg, med mer än en halvering av våldet i hemmet under det senaste tolv åren. Men jag vill starta en nationell debatt om vad vi kan göra mer, säger Jacqui Smith tlll The Sun. säger Jacqui Smith till The Sun.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela