En äldre man på väg att rösta i Alabama.
1 av 3
En äldre man på väg att rösta i Alabama. - Foto: David Goldman / AP / SCANPIX
Mitt Romney har försökt och försökt, men lyckas inte bli tillräckligt populär i de södra delstaterna.
2 av 3
Mitt Romney har försökt och försökt, men lyckas inte bli tillräckligt populär i de södra delstaterna. - Foto: Evan Vucci / AP / SCANPIX
Tummen upp för Rick Santorum - åtminstone i sydstaterna. Nu är han de konservativa republikanernas tydliga alternativ.
3 av 3
Tummen upp för Rick Santorum - åtminstone i sydstaterna. Nu är han de konservativa republikanernas tydliga alternativ. - Foto: Eric Gay / AP / SCANPIX

Sydstaterna valde Santorum - men än leder Romney

Rick Santorum vann över Newt Gingrich i ett par av sydstaterna och är nu de konservativa republikanernas man mot Mitt Romney.


14 mot 10 delstater

Så här många delstater har respektive kandidat vunnit:

Mitt Romney - 14

Rick Santorum - 10

Newt Gingrich - 2

USA. Han är favorit till att ta den republikanska platsen i presidentvalet men i USA:s sydstater är Mitt Romney fortsatt impopulär. Under natten till onsdagen tog i stället Rick Santorum hand om segrarna i Alabama och Mississippi.

Under sitt segertal försökte han ifrågasätta och lägga pressen på Romney.

– För någon som tycker att hans seger är ofrånkomlig så lägger Romney ändå mycket pengar för att kampanja mot mig, sa Santorum till sina anhängare enligt CNN.

Gingrich knep andraplatserna

I både Alabama och Mississippi gav Newt Gingrich favoriten Mitt Romney en match om andraplatsen bakom Santorum. Han lyckades i båda fallen men det var på håret.

Abort- och preventivmedelsmotståndaren Rick Santorum har tidigare visat sig vara populär i USA:s södra delstater. Segersiffrorna blev 35 procent av rösterna i Alabama och 33 procent i Mississippi. I den förstnämnda delstaten var Gingrich och Romney båda sex procentenheter bakom. I Mississippi var Gingrich två procentenheter bakom och Romney tre.

Samtidigt pågår på onsdagsmorgonen primärval i Hawaii och Amerikanska Samoa, där Romney förväntas segra.

/
/
/
/
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!