Onsdag 23 Jun
Stockholm

Romney överlägsen i Puerto Rico

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Mitt Romney stärkte positionen som republikanernas presidentkandidat när han vann stort i söndagens primärval i Puerto Rico.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Santorum osmidig innan helgens val

Rick Santorum hade innan söndagens val uttalat sig om att Puerto Ricos invånare måste göra engelska till sitt primära språk, annars skulle landets självstyrande status hotas. Enligt kritiker väckte detta upprörda känslor hos många spansktalande väljare, vilka istället lade sin röst på Romney.

Enligt Puerto Ricos valkommission hade Romney fått  83 procent av rösterna efter att 60 procent av röstsedlarna räknats.

Vid ett möte i Vernons Hills, Illinois, menade Romney att hans “extraordinära” seger bäddar för ett starkt stöd för rebublikanerna hos den spansktalande delen av befolkningen.

– De personer som säger att latinamerikaner inte kommer att rösta på oss kan bara titta på Puerto Rico, sa den forne guvenören för Massachusetts i ett uttalande.

Mitt Romney har i nuläget ett starkt stöd från ett stort antal partidelegater, men är fortfarande utmanad av kanditaten Rick Santorum, som hamnade efter Romney i söndagens val. Konkurrenterna möts nu på tisdag i Illinois primärval, där omröstningen är en del i kamp att vinna rösterna från 1144 kandidater, vilket behövs för att utses till republikanernas kandidat till Vita Huset.

Kommentera
Kopiera länk
Dela