Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Romney överlägsen i Puerto Rico

- 19/03/2012, 09:04 -
1 av 3

foto: Steven Senne/AP/Scanpix

2 av 3

foto: Charles Daraphak/AP/Scanpix

3 av 3

foto: Charles Dharapak/AP/Scanpix

Mitt Romney stärkte positionen som republikanernas presidentkandidat när han vann stort i söndagens primärval i Puerto Rico.

Enligt Puerto Ricos valkommission hade Romney fått  83 procent av rösterna efter att 60 procent av röstsedlarna räknats.

Vid ett möte i Vernons Hills, Illinois, menade Romney att hans “extraordinära” seger bäddar för ett starkt stöd för rebublikanerna hos den spansktalande delen av befolkningen.

– De personer som säger att latinamerikaner inte kommer att rösta på oss kan bara titta på Puerto Rico, sa den forne guvenören för Massachusetts i ett uttalande.

Mitt Romney har i nuläget ett starkt stöd från ett stort antal partidelegater, men är fortfarande utmanad av kanditaten Rick Santorum, som hamnade efter Romney i söndagens val. Konkurrenterna möts nu på tisdag i Illinois primärval, där omröstningen är en del i kamp att vinna rösterna från 1144 kandidater, vilket behövs för att utses till republikanernas kandidat till Vita Huset.