1 av 3
- Foto: foto: Steven Senne/AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: foto: Charles Daraphak/AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: foto: Charles Dharapak/AP/Scanpix

Romney överlägsen i Puerto Rico

Mitt Romney stärkte positionen som republikanernas presidentkandidat när han vann stort i söndagens primärval i Puerto Rico.


Santorum osmidig innan helgens val

Rick Santorum hade innan söndagens val uttalat sig om att Puerto Ricos invånare måste göra engelska till sitt primära språk, annars skulle landets självstyrande status hotas. Enligt kritiker väckte detta upprörda känslor hos många spansktalande väljare, vilka istället lade sin röst på Romney.

Enligt Puerto Ricos valkommission hade Romney fått  83 procent av rösterna efter att 60 procent av röstsedlarna räknats.

Vid ett möte i Vernons Hills, Illinois, menade Romney att hans “extraordinära” seger bäddar för ett starkt stöd för rebublikanerna hos den spansktalande delen av befolkningen.

– De personer som säger att latinamerikaner inte kommer att rösta på oss kan bara titta på Puerto Rico, sa den forne guvenören för Massachusetts i ett uttalande.

Mitt Romney har i nuläget ett starkt stöd från ett stort antal partidelegater, men är fortfarande utmanad av kanditaten Rick Santorum, som hamnade efter Romney i söndagens val. Konkurrenterna möts nu på tisdag i Illinois primärval, där omröstningen är en del i kamp att vinna rösterna från 1144 kandidater, vilket behövs för att utses till republikanernas kandidat till Vita Huset.

/
/
/
/
/
/
USA
/
Val
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka på Terminalvägen i Svartby.", skriver polisen på sin hemsida.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.