Obama nämnde för första gången under primärvalen en av de republikanska kandidaterna vid namn i ett tal på tisdagen.
1 av 6
Obama nämnde för första gången under primärvalen en av de republikanska kandidaterna vid namn i ett tal på tisdagen. - Foto: Robert F. Bukaty / AP / SCANPIX
Rick Santorum beskyller Romney för att vara en republikansk Barack Obama och satsar nu i stället allt på sin hemstat Pennsylvania.
2 av 6
Rick Santorum beskyller Romney för att vara en republikansk Barack Obama och satsar nu i stället allt på sin hemstat Pennsylvania. - Foto: Jae C. Hong / SCANPIX
Mitt Romney fortsätter att hålla sina konkurrenter nere - natten till onsdagen kom ytterligare tre segrar.
3 av 6
Mitt Romney fortsätter att hålla sina konkurrenter nere - natten till onsdagen kom ytterligare tre segrar. - Foto: M. Spencer Green / AP / SCANPIX
Det hjälpte inte för Santorum att han signerade ost i Wisconsin, som brukar kallas "The Cheese State".
4 av 6
Det hjälpte inte för Santorum att han signerade ost i Wisconsin, som brukar kallas "The Cheese State". - Foto: Jae C. Hong / AP / SCANPIX
Vissa av dem hade säkert de här snygga knapparna på sig.
5 av 6
Vissa av dem hade säkert de här snygga knapparna på sig. - Foto: Steven Senne / AP / SCANPIX
Romneyanhängare hyllade sin kandidat.
6 av 6
Romneyanhängare hyllade sin kandidat. - Foto: Steven Senne / AP / SCANPIX

Trippelseger - nådastöten mot Santorum?

Mitt Romney tog hem ytterligare tre delstater och börjar att ses som den självklara motståndaren av Barack Obama.


Nattens resultat

Washington DC

Mitt Romney 70 procent
Ron Paul 12 procent

Maryland

Mitt Romney 48 procent
Rick Santorum 30 procent

Wisconsin

Mitt Romney 42 procent
Rick Santorum 38 procent

Ställningen totalt

Mitt Romney - 18 delstater, 504 delegater

Rick Santorum - 11 delstater, 193 delegater

Newt Gingrich - 2 delstater, 134 delegater

USA:s valprocess: Så funkar det

MILWAUKEE. Det ser ut att bli en strid mellan president Barack Obama och "republikanernas Barack Obama" - Mitt Romney, i det amerikanska presidentvalet. Den konservative kandidaten Rick Santorum hade ingen chans natten till onsdagen.

Romney tog ytterligare tre segrar i primärvalen samtidigt som han beskylldes av sina konkurrenter för att vara en kopia av presidenten.

Maryland, Wisconsin och huvudstaden Washington DC lades under hans fötter. Efteråt gick han till attack mot Obama för att han säger att han vill ha en stark ekonomi men sen "ogillar företag".

– Det är som att säga att du gillar omelett, men inte ägg, sa Romney enligt Fox News.

Santorum satsar på hemstaten

Trippelsegern är extra anmärkningsvärd med tanke på att väljarna i Wisconsin och Maryland oftast är konservativa. En desperat Santorum väntas nu satsa allt på sin hemstat Pennsylvania - en seger där och han kan vara med i matchen igen.

– Pennsylvania och den andra halvan av det här landets befolkning har inte fått göra sin röst hörd än, och vi ska ut och kampanja här och runtom i landet för att säkerställa att de gör sin röst hörd under de kommande tre månaderna, sa senatorn enligt Boston Globe.

Även Romney försökte få sina anhängare att ansluta sig till kampanjen för de kommande primärvalen.

– I kväll ber jag folket i Connecticut, Delaware, New York, Pennsylvania och Rhode Island att ansluta sig till mig. Följ med mig i nästa steg mot destinationen 6 november, när vi runt USA kan dra en lättnadens suck och veta att Amerikas löfte har hållits, sa han enligt Huffington Post.

Trots allt kan det redan vara kört för Rick Santorum. I USA talar de flesta om att Vita huset verkar ha siktat in sig på Mitt Romney, speciellt sedan president Obama nämnde honom vid namn i ett tal om ett republikanskt budgetförslag på tisdagen.

Se Mitt Romneys segertal från tisdagsnatten:

/
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.