Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är världens tystaste plats - Den ekofria kammaren

Rummet är helt ekofritt.
1 av 2

Rummet är helt ekofritt.

Faksimil/Youtube

Rummet används bland annat för att testa ljudnivåer och olika produkter.
2 av 2

Rummet används bland annat för att testa ljudnivåer och olika produkter.

Faksimil/Youtube

Nyheter | 04/04/2012 16:03

Rummet är helt ekofritt och risken att börja hallucinera är stor.

Guinness rekordbok har klassat "Den ekofria kammaren" vid Orfield Laboratories, South Minneapolis, som den tystaste platsen på jorden.

Man brukar säga att tystnad ger lugn och ro. Men enligt Daily Mail är tystnaden i rummet så outhärdlig att man kan börja hallucinera om man stannar kvar där för länge. Ingen har hittills klarat av att stanna där längre än en timme.

- Vi brukar utmana personer att sitta i mörkret - en reporter lyckades stanna kvar i 45 minuter, säger Steven Orfield, som tagit initiativet till att skapa kammaren, till Daily Mail.

"Du blir ljudet"

Rummet är helt ekofritt och har dubbla väggar av både isolerande stål och betong. Det är så tyst att du kan höra en knappnål falla.

- När det är tyst domnar öronen. Ju tystare rum, desto mer saker hör du. Du hör ditt hjärta slå, ibland kan du höra dina lungor och hur din mage låter. I den ekofria kammaren blir du ljudet, säger Orfield.

Den ekofria kammaren används både för att testa produkter och ljudnivåer. Men används även Nasa när de vill testa uthålligheten på sina astronauter.