Onsdag 12 Maj
Stockholm

VIDEOEXTRA: Jesus gick på vatten - så får du vattnet att sväva

Jesus gick på vatten. Nu kan vattnet gå på luften.
1 av 2
Jesus gick på vatten. Nu kan vattnet gå på luften. Foto: Channi Anand / AP / SCANPIX
Svävar vattnet i luften eller är det en illusion?
2 av 2
Svävar vattnet i luften eller är det en illusion?. Foto: Youtube

Det finns dock inget gudomligt över det svävande vattnet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Så här går det till

Du ser egentligen 25 olika droppar varje sekund, likformigheten av vågformen som spelas genom högtalarna vibrerar röret så att dropparna som kommer ut från röret blir likformiga. Bildfrekvensen på kameran synkroniseras från högtalarna så att dropparna verkar vara statiska. Den korta slutartiden gör så att dropparna ser ut som skarpa och frysta mitt i luften, samtidigt som en längre slutartid skulle visa en oskärpa i rörelelsen, skriver uppehovsmannen av videoklippet, enligt Gawker.

INTERNET. För över 2 000 år sedan ska kristendomens oskyldige son Jesus Kristus ha gått på vatten. Nu har vetenskapen äntligen hunnit ifatt - nästan i alla fall.

I stället för att gå på vattnet är det nämligen vattnet som går på luft. Eller åtminstone ger en illusion av att sväva i luften.

Synvillan är skapad från ett vanligt plaströr, en bit tejp, en högtalare och en kamera. Det är alltså fritt fram för Jesusentusiaster som känner sig manade att få lite H2O att sväva i hemmiljö att imitera Youtubeklippet som visas nedan.

 

Se videoklippet där vattnet svävar i luften:

Kommentera
Kopiera länk
Dela