Bollywoodskådis kidnappades och halshöggs av medskådespelare

Trodde att offrets familj var välbärgade - dödade henne när den betalda lösensumman var för liten.


Detta är Bollywood

Inspirerat av den amerikanska filmindustrin kallas den indiska filmplattformen för Bollywood. Cirka 900 filmer spelas in varje år och språket som talas är hindi.

Filmerna är oftast en blandning mellan komedi, romans, action och drama. Stilarterna blandas och utmärkande är sång- och dansscenerna som inte alls behöver ha med filmens handling att göra.

Sedan 1931 har över 68 000 filmer spelats in i Indien.

Källa: Wikipedia.

INDIEN. Den 26-åriga Bollywoodskådespelerskan Meenakshi Thapa kidnappades av ett par hon träffat under en filminspelning. Paret trodde att Thapa kom från en rik familj och halshögg henne när lösensumman som betalats inte matchade det begärda beloppet, rapporterar Daily Mail.

- De planerade att kidnappa henne för en lösensumma på 1,500 000 rupees (läs: cirka 200 000 SEK) och döda henne efter att betalningen var gjord, säger en polisman.

Fick inte ihop tillräckligt med pengar

Det enda som 26-åringens familj lyckades skrapa ihop var dock 60 000 rupees. Vilket motsvarare ungefär 8 000 kronor.

- De misstänkte trodde att Thapa var från en rik familj på grund av hennes livsstil. Men hon var från en vanlig medelklassfamilj, säger polismannen, enligt Dailiy Mail.

Skådespelerskan tros ha strupits på ett hotellrum varpå kroppen styckats och kastats i en vattentank. Det avhuggna huvudet slängdes i diket från en buss på väg till Mumbai.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.