Måndag 27 Sep
Stockholm

Nynazister militärtränade i skogen - skulle starta raskrig och döda "icke-vita"

Polisen uppger att de samlat vapen, ammunition, skyddsvästar och proviant inför det stundande kriget.
1 av 4
Polisen uppger att de samlat vapen, ammunition, skyddsvästar och proviant inför det stundande kriget. Foto: FRITZ SCHIBLI / SCANPIX SWEDEN
. . .Patricia Faella har gripits tillsammans med åtta andra högerextremister efter att de tränat för att döda "icke-vita" och starta ett "raskrig".
2 av 4
. . .Patricia Faella har gripits tillsammans med åtta andra högerextremister efter att de tränat för att döda "icke-vita" och starta ett "raskrig". Foto: Polisen
Marcus och hans fru. . .
3 av 4
Marcus och hans fru. . . Foto: Polisen
Enligt nyhetsprogrammet "The Young Turks" har en högerradikal och främlingsfientlig vind blåst upp i USA efter att Obama valdes som president.
4 av 4
Enligt nyhetsprogrammet "The Young Turks" har en högerradikal och främlingsfientlig vind blåst upp i USA efter att Obama valdes som president. Foto: Paul Sancya / AP / SCANPIX

Den radikala högerextremistgruppen militärtränade i skogen för att "döda judar, invandrare och andra minoriteter". Tio personer har gripits.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta är AF

American Front (AF) är en radikal vit-makt-grupp som startades av Bob Heick i San Francisco 1987. Organisationen har en lång och våldsam historia och kopplas ofta till nynazism.

Efter att den tidigare ledaren blivit dödad i mars 2011 har det varit oklart vem som haft kommandot, skriver CNN.

De flesta av gruppens medlemmar beräknas bo i Florida.

FLORIDA. Det var vid utkanten av en populär vildmarksskog som de tio högerextremisterna kunde gripas. Området befolkas ofta av turister och ingen kunde ha anat att det samtidigt var träningsbasen för en radikal vit-makt-grupp som tränade för att döda dem de ansåg vara sina fiender.

Med andra ord alla som inte delade deras hudfärg.

– De ser sig själv och de andra medlemmarna i AF som beskyddare av den vita rasen. Han har bekräftat att hans avsikt under detta "raskrig" varit att döda judar, invandrare och andra minoriteter, säger en källa till CNN.

American Front

Ledare för gruppen var Marcus Faella tillsammans med sin fru Patricia. De ingår däremot i en större organisation vid namn American Front - förkortat AF.

Träningen utfördes i form av verklighetstrogna slagsmål, med och utan diverse vapen, samt att skjuta mot mål som de föreställde sig vara fienden.

Enligt CNN har högerexremisterna även förberett sig med skyddsvästar och prickskytt-uniformer samt sparat proviant inför det stundande raskriget.

 

Se ett nyhetsinslag om de gripna högermilitanterna:

Kommentera
Kopiera länk
Dela