Tisdag 20 Apr
Stockholm

Mer strippdricks med ägglossning

Hormonstinna strippor får mer i dricks tack vare signaler om ägglossning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som Nyheter24 tidigare rapporterat, fick strippor med ägglossning mer i dricks än om de menstruerade. De här forskningsresultaten belönades med ekonomipriset vid den alternativa Nobelgalan Ig Nobelpris. Det är evolutionspsykologen Geoffrey Miller, Joshua Tyber och Brent Jordan vid New Mexicos universitet som har drivit studien som fokuserar på kvinnans fertilitetssignaler till omgivningen.

Man trodde länge att kvinnans fertila fasen av menstruationscykeln var dold för omvärlden till skillnad från djurens som ofta markeras av brunst. Men nu har man funnit bevis för att kvinnans fertilitetsstadium inte är så dolt som man tidigare trott.

I en liten vetenskaplig studie fick 18 strippor från olika klubbar rapportera sina arbetstider, dricks och menstruationscykel. Under en 60-dagarsperiod samlade forskarna ihop data från 5 300 strippdanser. De ordnade in kvinnorna utifrån tre huvudsakliga faser, den fertila fasen, "mellanfasen" och menstruationsfasen.

Studieresultaten visade att den som hade ägglossning drog in cirka 70 dollar, de som befann sig i "mellanfasen" 50 dollar och de som menstruerade 35 dollar i timmen. Studien visar att subtila hormonella signaler fångades upp männen på ett omedvetet plan.

– Det är fullt möjligt att östrogenet påverkar rörelsemönstret, säger Karl Grammer, evolutionspsykolog vid Ludwig Boltzmann Institutet i Wien, enligt Science NOW.

Han menar att studien stämmer väl överens med hans egna resultat som visar att kvinnor med hög östrogenhalt sänder signaler till omgivningen, skriver Science NOW.

Frågan är väl kanske om de här resultaten är representativa och vad de i så fall kan få för konsekvenser?

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela