Onsdag 18 Maj
Stockholm

Köpte paradisön för 120 000 - vägrade sälja för 300 miljoner

. . .tagit dit en massa jätte-sköldpaddor. . .
1 av 6
. . .tagit dit en massa jätte-sköldpaddor. . . Foto: Youtube
Ö-ägaren har däremot tackat nej. 87-åringen vill att allmänheten ska få fortsätta ha tillgång till ön och sköldpaddorna även efter hans död.
2 av 6
Ö-ägaren har däremot tackat nej. 87-åringen vill att allmänheten ska få fortsätta ha tillgång till ön och sköldpaddorna även efter hans död. Foto: Youtube
87-åringen förverkligade sin dröm. Men andra aktörer är också sugna på rättigheterna till ön.
3 av 6
87-åringen förverkligade sin dröm. Men andra aktörer är också sugna på rättigheterna till ön. Foto: Youtube
– Det var en speciell känsla, det här var stället och det kände jag. Det var precis vad jag hade letat efter, säger Grimshaw om ön.
4 av 6
– Det var en speciell känsla, det här var stället och det kände jag. Det var precis vad jag hade letat efter, säger Grimshaw om ön. Foto: Vimeo
. . .och öppnat upp ön för allmänheten.
5 av 6
. . .och öppnat upp ön för allmänheten. Foto: Youtube
87-åringen köpte ön för 120 000 kronor. Sedan dess har han planterat över 16 000 träd. . .
6 av 6
87-åringen köpte ön för 120 000 kronor. Sedan dess har han planterat över 16 000 träd. . . Foto: Vimeo

1964 slog sköldpaddsmannen till och köpte sin dröm-ö. Sextio år senare knackar lyxhotellen på dörren med minst sagt generösa erbjudande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Giant turtles"

De största sköldpaddorna kan väga uppåt 300 kilo och bli 1.3 meter långa. Det finns många varianter av reptilen, små som stora - men flera arter uppges ha dött ut.

"Gigantiska sköldpaddor" lever i dag främst i de tropiska områdena belägna i Seychellerna, Maskarenerna och Galapagos-öarna. Ursprungligen kommer de däremot från Madagaskar och öar i närheten av Ecuador.

Den äldsta levande sköldpaddan är i dag 176 år gammal.Tidigare har det dock funnits sköldpaddor som uppnått en ålder på över 220 år.

Källa: Wikipedia

SEYCHELLERNA. För 58 år sedan förverkligade 87-årige Brendon Grimshaw sin dröm när han köpte paradisön belägen i Seychellerna. Sedan dess har han planterat 16 000 träd, tagit dit en massa sköldpaddor och öppnat upp ön för alla som önskar se de gigantiska reptilerna.

Samtidigt gör lyxhotellen allt de kan för att göra om ön till en dyr tillflyktsort för besökande turister. Grimshaw har redan nekat ett bud på 300 miljoner kronor, rapporterar Buzzfeed.

– Det var en speciell känsla, det här var stället och det kände jag. Det var precis vad jag hade letat efter, säger 87-åringen i en dokumentär.

Inga arvingar

I dag har priset på ön stigit med ytterligare 33 miljoner kronor.

Detta efter att flera hotell trappat upp budgivningen. Vilket också trappat upp ö-ägarens rädsla för att drömmen ska gå förlorad efter hans död, eftersom Grimshaw inte har några barn som kan ärva hans livsarbete.

Lyckligtvis har Seychellernas regering uppmärksammat 87-åringens insats efter en dokumentär som önskade belysa Grimshaws dilemma.

I ö-ägarens fall lönar det sig alltså att drömma - regeringen beslutade nämligen att förvandla ön till en allmän naturpark efter 87-åringens död.

Se trailern till dokumentären här:

Kommentera
Kopiera länk
Dela