Köpte paradisön för 120 000 - vägrade sälja för 300 miljoner

1964 slog sköldpaddsmannen till och köpte sin dröm-ö. Sextio år senare knackar lyxhotellen på dörren med minst sagt generösa erbjudande.


"Giant turtles"

De största sköldpaddorna kan väga uppåt 300 kilo och bli 1.3 meter långa. Det finns många varianter av reptilen, små som stora - men flera arter uppges ha dött ut.

"Gigantiska sköldpaddor" lever i dag främst i de tropiska områdena belägna i Seychellerna, Maskarenerna och Galapagos-öarna. Ursprungligen kommer de däremot från Madagaskar och öar i närheten av Ecuador.

Den äldsta levande sköldpaddan är i dag 176 år gammal.Tidigare har det dock funnits sköldpaddor som uppnått en ålder på över 220 år.

Källa: Wikipedia

SEYCHELLERNA. För 58 år sedan förverkligade 87-årige Brendon Grimshaw sin dröm när han köpte paradisön belägen i Seychellerna. Sedan dess har han planterat 16 000 träd, tagit dit en massa sköldpaddor och öppnat upp ön för alla som önskar se de gigantiska reptilerna.

Samtidigt gör lyxhotellen allt de kan för att göra om ön till en dyr tillflyktsort för besökande turister. Grimshaw har redan nekat ett bud på 300 miljoner kronor, rapporterar Buzzfeed.

– Det var en speciell känsla, det här var stället och det kände jag. Det var precis vad jag hade letat efter, säger 87-åringen i en dokumentär.

Inga arvingar

I dag har priset på ön stigit med ytterligare 33 miljoner kronor.

Detta efter att flera hotell trappat upp budgivningen. Vilket också trappat upp ö-ägarens rädsla för att drömmen ska gå förlorad efter hans död, eftersom Grimshaw inte har några barn som kan ärva hans livsarbete.

Lyckligtvis har Seychellernas regering uppmärksammat 87-åringens insats efter en dokumentär som önskade belysa Grimshaws dilemma.

I ö-ägarens fall lönar det sig alltså att drömma - regeringen beslutade nämligen att förvandla ön till en allmän naturpark efter 87-åringens död.

Se trailern till dokumentären här:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.