Polisens foto på Rusconi när han greps.
1 av 2
Polisens foto på Rusconi när han greps. - Foto: Scanpix
Han menar att anklagelserna grundar sig i att han är homosexuell.
2 av 2
Han menar att anklagelserna grundar sig i att han är homosexuell. - Foto: Faksimil/KTLA

Kändisfotografen frias från barnvåldtäkt

Paul Rusconi frias nu helt från misstankarna om våldtäkt på sina 20 månader gamla tvillingdöttrar.


Paul Rusconi

Född 1965 och är betraktad som en mycket skicklig fotograf och konstnär. Hans verk hänger på flera stora konstgallerior, och har fotograferat och målat av otaliga kändisar.

Efter den friande domen grät Paul Rusconi.

Fotografen, känd för sina bilder på bland annat Barack Obama, Tyra Banks och Mary Kate Olsen, hade av två avlägsna släktingar blivit anklagad för att ha våldtagit sina tvillingdöttrar.

Släktingarna anmälde honom till polisen, efter att ha sett ett foto på Rosconi i badkaret tillsammans med sina döttrar. Rusconi greps i juni 2011, och hans barn överlämnades då till släktingarna. Efter att ha spenderat natten i fängelse, frigavs han efter att betalat borgen på 220 000 dollar, skriver KTLA.com.

"Sexuellt avvikande"

Rusconi tror att anklagelserna grundar sig i han är homosexuell.

– De kallade mig för sexuellt avvikande och en pervers person. Anklagelserna grundar sig i min sexuella läggning.

Sex månader senare visade en rättsmedicinsk undersökning att fotografen är oskyldig. Han har nu fått tillbaka vårdnaden av sina barn. Rusconi tänker nu stämma sina släktingar, enligt Huffington Post.

– Min vänkrets är mycket mindre nu, de jag släpper in på livet är mer nära mig än förr.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.