Twitter skriver på sin blogg att det är för att man ska skräddarsy användarnas konton.
1 av 3
Twitter skriver på sin blogg att det är för att man ska skräddarsy användarnas konton.
I samma blogginlägg påpekar internetjätten att man är helt för integritet på nätet.
2 av 3
I samma blogginlägg påpekar internetjätten att man är helt för integritet på nätet.
Twitter kartlägger varje användare som delar en sajt via en twitter-widget.
3 av 3
Twitter kartlägger varje användare som delar en sajt via en twitter-widget. - Foto: Christine Olsson / SCANPIX

Twitter kartlägger ditt liv

I torsdags annonserade internetjätten att man samlar och sammanställer information om användarna för att kartlägga deras vanor och intressen.


Twitter kartlägger

Twitter samlar information om sina användare genom de olika twitter-knapparna som finns på de flesta sajterna. När en användare delar någonting via en twitter-widget sparas den informationen av Twitter. Om du inte vill att Twitter ska spara din information kan du få hjälp med att ta bort funktionen här och här.

INTERNET. Har du någon gång delat en sajt via twitter? Då kan twitter ha kartlagt dig. Den sociala nätverkssajten annonserade i torsdags på sin blogg att man samlar information om sina användare. Men i samma text skriver twitter även att man är för integritet på nätet.

Varje gång en användare delar någonting via en twitter-widget har twitter full koll. Internetjätten sammanställer all information och alla vanor hos användarna. Enligt twitter gör man det för att kunna skräddarsy varje användares konto efter dennes personliga intressen. Man vill hjälpa användarna att upptäcka twitterkonton som de kan vara intresserade av att följa. Twitters nya plan har fått stor kritik.

– Varenda gång du besöker en sajt som har en följ-knapp eller "twittra-knapp" kartlägger twitter ditt beteende. Sajten övervakar dina rörelser på nätet och lagrar dem någonstans för framtida bruk, skriver storbloggaren och twittraren Dustin Curtis på sin blogg.

Flera organisationer som arbetar för integritet på nätet är också kritiska till twitters metoder. Framför allt till det sätt som sajten försöker koppla samman att man både kartlägger användarna men också är för integritet på nätet.

– Twitter var ganska sluga när de sammankopplade dessa båda meddelanden på ett sätt som gör att de framstår positivt, säger Jules Polonetsky, på Future of Privacy Forum, till Huffington Post.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!