Det går numera inte att använda mikrobloggen Twitter i pakistan.
1 av 2
Det går numera inte att använda mikrobloggen Twitter i pakistan. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Detta efter att Twitter vägrat att ta ner tweets som främjade en tävling som gick ut på att teckna den bästa Muhammedkarikatyren.
2 av 2
Detta efter att Twitter vägrat att ta ner tweets som främjade en tävling som gick ut på att teckna den bästa Muhammedkarikatyren. - Foto: Anja Niedringhaus / AP / SCANPIX

Pakistan blockerar Twitter efter "hädiskt material"

"De gick inte med på att ta bort materialet - så vi var tvungna att blockera."


Inte första gången

Twitter stängs ner i Pakistan efter tweets som förespråkat en Facebook-tävling där en grupp personer kommer att utse en vinnande Muhammedkarikatyr. Samma sak uppges ha skett år 2010 - då Facebook, Twitter och Youtube stängdes ner på pakistansk mark i närmare två veckor.

"Vi fördömer kraftigt publiceringen av karikatyrer på Facebook. Sådana ondsinta och smädande angrepp sårar muslimers känslor i hela världen", sa den pakistanske UD-talesmannen Abdul Basit för två år sedan, enligt BBC.

Det är ännu oklart när eller om regeringen planerar att göra Twitter tillgängligt för den pakistanska befolkningen igen.

PAKISTAN. Efter att Twitter har vägrat att ta bort tweets där användare har främjat en Facebook-tävling kopplat till karikatyrer av profeten Muhammed, har Pakistan valt att blockera mikrobloggen, rapporterar Reuters.

Pakistans ordförande för telekommunikationsmyndigheten PTA, Mohammed Yaseen, motiverar censuren med att Twitter innehållit "hädiskt material".

– Ministeriet har diskuterat med Twitter under en tid och har begärt dem att ta bort ett särskilt material. Vi har förhandlat med dem fram till lördagsnatten, men de gick inte med på att ta bort sakerna - så vi var tvungna att blockera, säger Yaseen till Reuter.

Facebook uppges däremot ha varit mer tillmötesgående mot Pakistans krav och har inte stängts ner.

Vilka personer som legat bakom de "hädiska" tweetsen framgår inte.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!