Påven beklagar ihjältrampade

Under dagens gudstjänst i Angolas huvudstad Luanda uttryckte påven sin "djupa sorg".


Påvens Afrikaturné fortsätter trots gårdagens tragiska händelse. Som Nyheter24 tidigare rapporterat trampades två personer ihjäl i trängseln vid en stadio där påven deltog i ett ungdomsmöte i lördags. Vid ungdomsmötet talade påven bland annat om det farliga med att tro på häxtkonst och uppmanade folket att sluta upp med sådat hedniskt trams.

Gårdagens olycka har inte avskrämt hängivna lyssnare. Hundratusentals människor människor mötte påven Benedictus XVI när han anlände till sin utomhusmässa i Angolas huvudstad Luanda på söndagen, höjdpunkten på hans Afrikaresa.

Flera tusen människor tillbringade natten i det fria för att få bra platser på mässan, andra gick de 14 kilometerna från stadens centrum på morgonen.

Några personer bars bort på bårar från fältet på söndagen, sannolikt efter att ha svimmat under den stekande solen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.