Fyra poliser döda i skottdrama

Ett skottdrama i Oakland i Kalifornien slutade med fyra polisers död.


Ett skottdrama i Oakland i amerikanska Kalifornien, som Nyheter24 kunde rapportera om i går kväll, slutade med en ännu högre dödssiffra. Nu meddelas att fyra poliser dödades innan gärningsmannen själv sköts ihjäl. Händelsen är en av de värsta i sitt slag i delstaten.

Mannen stoppades i sin bil i en poliskontroll i lördags. Han var villkorligt frigiven efter en misshandelsdom och efterlyst, och öppnade eld mot poliserna. En av dem avled omedelbart, den andre skadades så svårt att han avled på sjukhuset.

Polisen tog upp jakten och fann senare mannen i en lägenhet. När en specialstyrka trängde in i lägenheten öppnade mannen eld med ett automatgevär och träffade tre poliser. Två av dem dödades, enligt polisens uttalande.

"Alla fyra poliserna ägnade sina liv åt att ge allmänheten säkerhet och arbetade osjälviskt för att skydda Oaklands invånare", sade Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger i ett uttalande.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Länsstyrelsen i Stockholm har utlyst skyddsjakt på varg i ett område norr om Norrtälje. Beskedet kommer efter att två minishetlandsponnyer blivit angripna i förra veckan.

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Varje dag konsumeras tiotals miljarder videor på Youtube. Så hur lyckas du med just din video? Nyheter24 har talat med Youtubes toppchef i Sverige, Michelle Kadir, om vad som hissas och vad som dissas på världens största videoplattform på nätet. – Jag har några tips, säger hon.

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Älvstorpsvägen i Nora", skriver polisen på sin hemsida.

Swish förändring – för att skydda dina pengar

1 timme sedan
Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.