Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nordkorea häver förbudet mot pizza och hamburgare

Kim Jong-Un tillsammas med hans fru Ri Sol-ju.
1 av 2

Kim Jong-Un tillsammas med hans fru Ri Sol-ju.

Ap/Scanpix

undefined
2 av 2

undefined

AP / SCANPIX

Nyheter | 28/08/2012 07:47

För att framställa sig som folkets unge ledare häver Nordkoreas diktator Kim Jong-Un förbudet mot snabbmat och "västerländskt" mode.

PYONGYANG. Nordkoreas diktator Kim Jong-Un är på bra humör. Tidigare har västerländska influenser varit förbjudna i landet men nu hävs förbudet mot både pizza, hamburgare och pommes frites. 

Som Nyheter24 tidigare har rapporterat om vågar Kim Jong-Un nu även visa upp sin fru - den tidigare popstjärnan Ri Sol-ju. Det är dock oklart om hon har varit med och påverkat diktatorns i beslutet om att låta kvinnor få böra platåskor och byxor. 

Enligt Nordkoreaexperten Dong Young-Sueng är detta ett sätt för Kim Jong-Un att bättra på sin image och lansera sig som folkets unge ledare.

 – Det är ett sätt att gå i sin farfars fotspår och skapa en bild av sig själv som en faderlig ledare, säger han till ABC News.